گفت و گو با داماد بندرعباسی که شاباش یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومانی گرفت

 
داماد بندرعباسی که یک شبه صاحب یک میلیارد و 850 میلیون تومان شاباش شد، گفت: این پول‌ها که «فضل» نام دارد، در واقع به صورت قرض به داماد داده مى‌شود و در مراسم عروسى فضل‌دهنده، داماد باید آن را به خانواده شخص مورد نظر باز گرداند.

در روزهاى گذشته مبلغ «فَضل» یا شاباش در عروسی یک زوج در روستای پَشتَکوه از توابع جلابى بندرعباس اتفاقی نادر صورت گرفت و چشم همه را به خود خیره کرد، مبلغ یک‌میلیارد و 850 میلیون تومان شاباش به داماد هدیه داده شد، مبلغی که بیشتر شبیه به جوایز بانک است شبی فراموش‌نشدنی را برای این خانواده رقم زد و فضاى مجازى را به عنوان خبر اول به خود اختصاص داد.

اشباع فضای مجازی از این خبر و دست به دست شدن عکسی که نشان می‌داد فامیل داماد در حال شمارش این هدیه میلیاردی است، خبرنگار فارس در بندرعباس را بر ان داشت تا به سراغ مجید قاسم‌پور، داماد آن شب رویایی برود و واقعیت ماجرا را از وی جویا شود:
مجید قاسم‌پور در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: اقوام و بستگان داماد پول‌های «فَضل» عروسی را در دفتری  یادداشت و جمع‌آوری می‌کنند که بعدها در مراسم عروسی آن‌ها این پول‌ها به‌صورت دوبرابر باز می‌گردد و این آیین و سنت در روستای پشتکوه و اکثر روستاهای مجاور آن از دیرباز برقرار است.

وی افزود: من به همراه سه برادر خود به شغل گالری اتومبیل، ساخت‌وساز در صنعت ساختمان و کشاورزی در منطقه مشغول هستم که در سال گذشته به‌عنوان کشاورز نمونه استان شناخته شدم.

این داماد میلیاردی ادامه داد: برگزاری این مراسم عروسی حدود 200 میلیون تومان هزینه در برداشت و 6 هزار کارت دعوت عروسی بین اقوام، دوستان و آشنایان پخش شد و از آن‌ها دعوت بعمل آمد اما پذیرایی به تعداد 8 هزار نفر تدارک دیده شد که جمعیت حاضر حاکی از حضور بیش از افراد دعوت شده بود. 

وی افزود: برادرانم پیشنهاد داده‌اند که شاباش عروسی خود را در بانک سپرده‌گذاری نمایم تا در صورت بازگرداندن در مراسم عروسی دوستان و آشنایان با مشکل مواجه نشوم. 

قاسم‌پور یادآور شد: مثلا یکی از دوستانم در مراسم عروسی‌ام مبلغ یک میلیون تومان هدیه داده بود که شب گذشته در عروسی آن‌ها من دو میلیون تومان به عنوان فضل به او هدیه دادم. 

«فضل» یا همان شاباش، سنتی است که براساس آن در اکثر روستاهاى استان هرمزگان از سوى اقوام و دوستان داماد، مبلغی تحت عنوان پول فضل به عنوان هدیه در مراسم عروسى به داماد داده مى‌شود.

این رسم دیرینه جهت تقویت مالى داماد در ابتداى شروع زندگى مشترک به عنوان هدیه به وى تعلق می‌گیرد.

 «فضل» در واقع مبلغى است که به صورت قرض به داماد داده مى‌شود و اقوام داماد مبالغ «فَضل» عروسی را یادداشت و جمع آوری می‌کنند و داماد نیز در مراسم عروسى فضل‌دهنده آن را به صورت دو برابر به خانواده شخص مورد نظر باز مى‌گرداند.

این رسم از دیرباز در راستاى کمک به دامادها در روستاهاى هرمزگان انجام مى‌شود و ریشه قدیمى دارد و نوعروس و دامادها براى شروع زندگى مشترک خود در جهت تقویت زندگى از آن استفاده مى‌کنند.
هر چند که جاى این سوال باقى است که فرد چگونه بایستى مبلغ فضل‌هاى کلان را باز گرداند، اما تاکنون این مبالغ فارغ از هر عددى توسط داماد‌ها بازگردانده شده است. 
+30
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    ندانستم این فضل چه کمکی به داماد است که وقتی داماد باید دوبرابر ان را به فضل کننده اش به پردازد
    3
    32
    شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    اینجالندن صدای ایران - لندن، انگلستان

    فضل اونی هست که در روستای همجوارت ، آدماش یر بی شام زمین نزارن، بچه هاش سالی یه بار حداقل یه لباس عوض کنن، پیرمرد وپیر زناش از دردبی درمون سرزمین نزارن...این چیزا فضله . نه اینکه دو میلیارد شاباش بریزه سر دوتا جوون ، به این کارشونم افتخار کنن. سرمون رواز تو برف بیرون بیاریم. مسیولین سایت لطفا این قصه درداور وبیمزه رو تموم کنین. هیچ افتخاری توش نیست.از فقرفرهنگی وکمبود انسانیت درد میکشیم....ببخشید دست خودم نیس، 😢 ما به چه چیزایی بها میدیم، لطفا یه چن تا خبر از اهدا ثروت افراد معروف وغیر مشهور به نیازمندان وکارای خیرشون بزارین .
    2
    30
    شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    face2face - بیرمینگام، انگلستان
    سلام گاهی اوقات بد نیست که اگه یه مطلبی رو میخونیم ضمن احترام به فرهنگ و آداب اون شهر یا منطقه برای عروس و داماد آرزوی خوشبختی کنیم و کامنت نزاریم،به خدا هیچ اتفاقی نمیوفته و کسی مارو بازخواست نمیکنه که چرا نظرمونو نگفتیم
    17
    12
    شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    اینجالندن صدای ایران - لندن، انگلستان
    خیلی از رفتارها ورسوم واداب نه ارزش فرهنگی دارن نه کمکی به ارتقای فرهنگ جامعه میشن ، اگر تونستیم نظرمون رو با صداقت ابراز کنیم بهتره ، کسی هم از بازخواست واعتراض ترسی نداره دوست عزیز . زمستون تموم ش وهمچنان سرمون تو برفه. 😉
    4
    18
    شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    face2face - بیرمینگام، انگلستان
    [::اینجالندن صدای ایران - لندن، انگلستان::]. دوست عزیز شما اگه ترسی از بازخواست نداشتی باید میموندی تو ایران و با دزد ها و اختلاسگرا مبارزه میکردی.بالای گود وایسادی و میگی لنگش کن دزد ارو ول کردی چسبیدی به اصلاح فرهنگ بخشی از ایران.
    0
    1
    دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.