شمار زیادی از شهروندان سوئیسی از مقامات کشورشان به دلیل لغو ممنوعیت پرواز شبانه به دلیل سفر امیر سابق قطر انتقاد کردند.
به گزارش عصرایران، براساس مطالب منتشر شده در رسانه های سوئیسی، مقامات سوئیس با لغو ممنوعیت ورود و خروج هواپیماها به فرودگاه زوریخ به هواپیمای حامل امیر سابق قطر (شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی) و 8 هواپیمای همراه وی اجازه دادند در ساعت های شب وارد این فرودگاه شوند.
مقامات سوئیس گفته اند که به دلیل وضعیت اضطراری و فوق العاده پزشکی امیر سابق قطر به هواپیمای حامل او اجازه دادند در ساعت های شب وارد فرودگاه شود.
با این حال مقامات سوئیسی پس از ورود هواپیما متوجه شدند وضعیت فوق العاده پزشکی چیزی نیست جز شکستگی پای شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر سابق قطر.
فرودگاه زوریخ برای رعایت حال ساکنان اطراف فرودگاه، پروازهای شبانه را تعطیل کرده است.
یکی از شهروندان سوئیسی ساکن در منطقه ای در نزدیکی فرودگاه زوریخ در واکنش به این حادثه در شبکه های اجتماعی نوشت: من می دانم که این حادثه بسیار وحشتناکی نیست که من را شب هنگام از خواب بیدار کند اما آزادی و حقوق بشر از کجا آغاز و کجا به پایان می رسد؟
وی تاکید کرد: من مخالف حالت های فوق العاده نیستم اما مخالف حالت های فوق العاده در مقابل دریافت پول هستم.
فعالان اجتماعی دیگر در سوئیس نیز گفته اند که حتی اگر ضرورت مطلق برای پذیرش هواپیمای حامل امیر سابق قطر به دلایل پزشکی فوری باشد هیچ دلیلی برای سفر او به زوریخ با استفاده از 9 هواپیما نیست.
دولت قطر قبل از این با صدور بیانیه ای اعلام کرده بود شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر سابق قطر معروف به "امیر پدر" پس از شکستگی در ساق پا، برای درمان به سوئیس منتقل شد.
او در حال گذراندن تعطیلات در مراکش بود که پایش شکست. مراکش محل گذراندن تعطیلات پادشاه عربستان سعودی نیز هست.
روزنامه گاردین برای نخستین بار فاش کرد که مقامات سوئیس با لغو ممنوعیت فعالیت شبانگاهی فرودگاه زوریخ در 25 دسامبر گذشته، اجازه ورود 9 هواپیمای وابسته به خانواده حاکم بر قطر (آل ثانی) را به این فرودگاه دادند.
"شیخ حمد" امیر سابق قطر و همسرش (شیخه موزه) در بیمارستان شهر زوریخ سوئیسدر سوئیس فراز و فرود شبانه هواپیماها در فرودگاه زوریخ ممنوع است زیرا باعث ناراحتی مردم ساکن در نزدیکی فرودگاه می شود.
با این حال مقامات می توانند برای وضعیت فوق العاده، مجوز استثنایی فرود صادر کنند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی سوئیس نیز در این باره گفت که مقامات سوئیسی هنگامی تقاضای فرود را دریافت کردند که هواپیمای حامل امیر سابق قطر در آسمان بود به همین دلیل این درخواست به صورت فوری رسیدگی شد.
گاردین افزود: هنوز مشخص نیست که مقامات سوئیس آیا می دانستند هنگام صدور مجوز استثنایی فرود شبانه به هواپیمای حامل امیر سابق قطر، وضعیت پزشکی فوق العاده مربوط به یک پای شکسته است یا نه.
شیخ حمد امیر سابق قطر پس از 18 سال حکمرانی در سال 2013 به سود پسر 35 ساله اش از قدرت کناره گیری کرد.
شیخ حمد خود نیز در سال 1995 با کودتای سفید، پدرش را قدرت خلع و جانشین او شده بود.