کری پس از دیدار با ظریف در ژنو: مذاکرات بسیار خوب و مثبت بود

گزارش ها حاکی است که دور تازه مذاکرات محمد جواد ظریف، وزیرامور خارجه ایران و جان کری، همتای آمریکایی‌اش، برای «رفع موانع نگارش متن توافق جامع»  هسته ای روز شنبه نهم خردادماه (۳۰ مه) در ژنو پایان یافت.
 
 جان کری پس از این دیدار و در پاسخ به پرسش هانا کاویانی، خبرنگار رادیو فردا در ژنو، در باره مذاکرات روز شنبه گفت: این مذاکرات بسیار خوب و مثبت بود.
 
این در حالی است که به گزارش ایرنا، عباس عراقچی، از اعضای ارشد هیات مذاکره کننده ایران، پس از این دیدار گفته است که اختلافات همچنان باقی است.
 
عباس عراقچی در خصوص مذاکرات روز شنبه گفته است: در این نشست در حضور وزرای خارجه ایران و امریکا یک بار دیگر به طور کامل همه موضوعات مرور شد با این شرایط همچنان اختلافات و تفاوت ها باقی است.
 
وی اضافه کرده است :« قرارشد دور بعدی مذاکرات پنج شنبه این هفته با حضور معاونان و کارشناسان پنج بعلاوه یک با ایران در وین ادامه یابد . »
 
گزارش ها حاکی است که در مذاکرات روز شنبه علاوه بر وزرای امور خارجه ایران و آمریکا، ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، هلگا اشمید معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا، عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه، نیز حضور داشتند.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، این دور از مذاکرات اساسی ترین مذاکرات پس از دستیابی به «تفاهم» در لوزان بر سر چارچوب کلی در دوم اوریل بود.
 
طبق این گزارش، مساله دسترسی و بازرسی از تاسیسات نظامی ایران از جمله مسایل مهم حل نشده بین ایران و گروه ۱+۵ است. ایران نیز پیشتر خواهان لغو کلیه تحریم ها همزمان با دستیابی به توافق نهایی شده بود.
 
ایران و گروه ۱+۵ تا نهم تیرماه (۳۰ ژوئن) مهلت دارند تا به توافقی جامع و نهایی برای حل مناقشه هسته ای ایران دست یابند.
به گزارش رویترز، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که پیشرفت‌های اساسی در جریان مذاکرات «وین» در هفته‌های اخیر در زمینه تهیه پیش نویس توافق سیاسی و سه ضمیمه در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به دست آمده است.
آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که تمایلی به تمدید مهلت مذاکرات هسته ای با ایران پس از ۳۰ ژوئن ندارد.
 
در همین حال به گزارش ایرنا عباس عراقچی پیش آغاز مذاکرات روز شنبه « نحوه اجرای پروتکل الحاقی را یکی از موارد اختلافی ایران و ۱+۵ »عنوان کرده و گفته بود: امیدواریم در گفت و گوی یک روزه ژنو راه حلی برای اختلافات پیدا شود.
 
وی اضافه کرده بود: نشست دو جانبه امروزگفت گویی درباره موضوعات محتوایی و مسایلی است که هنوز برای آن ها راه حلی پیدا نشده است. موضوعات و مسائلی هست که همچنان برای آنها دنبال راهکار هستیم و امیداریم نشست امروز به یافتن راهکارها کمک کند.
 
این عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران تاکید کرده بود که بحث مصاحبه با دانشمندان و بازرسی از مراکز نظامی ایران به طور کامل منتفی است ولی در چارچوب رویه هایی که پروتکل الحاقی پیش بینی کرده گفتگوهای ایران و ۱+۵ ادامه دارد.
 
عباس عراقچی همچنین گفته است: هنوز هیچ توافقی نه قبلا به دست امده بود و نه الان به دست امده ، گفتگو ها و بحث ها ادامه دارد. نحوه اجرای پروتکل الحاقی از موارد مورد اختلاف است که در حال صحبت درباره ان هستیم.
 
محمدجواد ظریف و عباس عراقچی در هفته‌های گذشته بارها از «دسترسی مدیریت شده» به مراکز نظامی ایران بر اساس پروتکل الحاقی سخن گفته و اعلام کرده بودند که منظور از «دسترسی» نه بازرسی، بلکه «نمونه‌‌‌برداری محیطی» است.
 
این در حالی است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای ایران و بازرسی از مراکز نظامی ایران را منتفی دانسته و یکی از فرماندهان سپاه پاسداران نیز بازرسی از این مراکز «تحت هر عنوانی»را «در حکم جاسوسی»‌ دانسته است.
 
به دنبال این اظهارات رهبر ایران، موجی در مخالفت با بازرسی «مدیریت» شده آژانس در بین ائمه جمعه و اصولگرایان تندرو آغاز شد.
با این حال، عباس عراقچی روز هشتم خرداد گفت که با ایده «دسترسی مدیریت شده» به مراکز نظامی ایران «در تهران» موافقت نشده است.
+40
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    Ghan0007 - آدلاید، استرالیا
    یادمون هست که با همین ترفند (بازرسی و بازجویی) چطور غذافی و صدام رو خلع سلاح کردید.البته اونها حقشون بود. بعد هم حمله ناجوانمردانه. مردم بدونید که آمریکا و اروپایی ها تا ١٠٠٪ مطمعن نباشند که طرفشون قدر نیست جرعت حمله ندارند.
    8
    2
    یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    amirHassna - سیدنی، استرالیا
    مذاکرات بسیار خوب و سازنده بود و ما باهم توافق کردیم حسابی حال ملت ایران رو بگیریم و به شما اخوندا حال بدیم. در ضمن توافق کردیم پول بیشتری به حماس و حوثیهای یمن برسه به شرطی که بذارین ما الکی شما رو گنده کنیم ودر ازاش به عربها اسلحه بفروشیم. البته تعداد پیچ و مهره های مراکز هسته ی هم تا اخر وقت رو میز ما باشه که ما بیشتر از این سر این موضوع بحث نکنیم. شما هم حق دارین الکی برای مصرف داخلی شعار مرگ بر امریکا سر بدین و ما رو تهدید کنین.
    1
    7
    یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    کار درست - بوداپست، مجارستان
    این کری که همش مثبت ارزیابی میکنه اما دربطن موضوع مواردی یافت میشه که اصلآ صحبت و توافقی راجع بهش نشده شاید فقط موضوع مطرح شده. اینم که بادوچرخه زمین خورد برای همین دروغشه
    0
    4
    یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.