تظاهران هزاران نفر از ساکنان بغداد برای بی طرف ماندن دولت عراق در تنش میان ایران و آمریکا

معترضان شعار می‌دادند که "نه به جنگ" و "آری به عراق" بی بی سی :هزاران تن از هواداران مقتدی صدر با برگزاری تجمعی در بغداد از دولت عراق خواستند تا در تنش میان ایران و آمریکا اعلام بی‌طرفی کند.
 
شماری از چهره‌ها و فعالان سیاسی و مذهبی عراق از این تجمع که عصر روز جمعه ۲۴ مه (سوم خرداد) برگزار شد، حمایت و در آن شرکت کردند.
 
بنابر گزارش‌ها از بغداد، شماری از اعضای گروه‌های مدنی عراق نیز در این تجمع حاضر شدند.
 
معترضان شعار می‌دادند که "نه به جنگ" و "آری به عراق". آنها نگرانند که عراق در تنش فزاینده بین ایران و آمریکا گرفتار شود، به ویژه حالا که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با اعزام نیروهای بیشتر در خاورمیانه، برای پشتیبانی متحدان علیه تهدید ایران موافقت کرده است.
جنبش صدر مخالفت با "نفوذ و دخالت ایران در امور عراق" را به یکی از مطالبات اصلی خود بدل کرده استهمزمان با تجمع بغداد، ده‌ها تن از هواداران مقتدی صدر رهبر پرنفوذ شیعی عراق، در بصره و استان‌ دیوانیه در جنوب این کشور، دست به تجمع زدند.
 
معترضان از دولت عراق خواستند تا از هر گونه ورود به تنش فزاینده بین تهران و واشنگنتن بیرون بماند. آمریکا و ایران دو متحد بزرگ عراق به شمار می‌آیند.
 
منابعی در عراق به بی‌بی‌سی گفتند که در جریان تجمع بغداد، نیروهای امنیتی در بالاترین سطح هشدار به سر می‌بردند و تمام راه‌ها و جاده‌های منتهی به میدان تحریر را بستند.
 
روز گذشته مقتدی صدر در توئیتی عراقی‌ها را به "اتحاد" فراخواند و نوشت "این جنگ را، اگر اتفاق بیفتد، به منزله پایانی بر عراق قلمداد خواهیم کرد". به دنبال این توئیت هفته گذشته مقتدی صدر بود که هواداران او روز گذشته به خیابان آمدند.
 
جنبش صدر هم مخالف دخالت آمریکا در امور عراق است و هم منتقد نفوذ ایران در این کشور.
 
سائرون، ائتلاف بین نیروهای صدر، حزب کمونیست عراق و شماری از نیروهای سکولار، چندی پیش با انتقاد از دخالت‌های ایران در امور عراق و همچنین شعار مبارزه با فساد در انتخابات پارلمانی پیروز شد.
 
هفته گذشته به دنبال اصابت یک کاتیوشا به منطقه به شدت حفاظت شده پایتخت که در نزدیکی سفارت آمریکا در بغداد قرار داشت، آتش تنش‌های لفظی بین ایالات متحده و ایران بار دیگر بالا گرفت.
 
پیش از آن نیز در پی افزایش تنش بین آمریکا و ایران، واشنگتن کارمندانی را که حضورشان ضروری نبود، از سفارت خود در بغداد و کنسوگری‌اش در اربیل کردستان عراق خارج کرد.
 
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق ابراز تمایل کرده که به عنوان میانجی به این مسئله ورود کند. او قرار است نمایندگانی را به ایران و آمریکا بفرستد تا بحران را "حل کنند".
+37
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران

    چرا همه کشور مسلمان 🤮و برادر برای ایران هستند برای کمک گرفتن ولی ایران تنهای تنهاست؟ نه روسیه, نه چی؟ نه افغا نستان و عراق و کشورهای عربی. باید برای دوست گرفتن در دنیا دقت کنیم. اگر دوست آمریکا باشیم آمریکا هم هوامونو داره نمونه اش هم عربستانه که در حمایت آمریکاست.
    5
    34
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
    خیلی هم عالی
    4
    22
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
    [::آزاذه - تهران، ایران::]. در سیاست در عمل هیچکس دوست و دشمن کسی نیست بلکه منافعه که دوست و دشمن تعیین میکنه و مشکل ایران دهن دنیا رو سرویس یعنی در عمل منافع هیچکس با ایران تلاقی نداره .
    0
    15
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    Zaall - اصفهان، ایران

    اینا که ۲۰۰ نفر هم نیستند
    22
    2
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    بذارین چیزی ، درگیری جنگی بین ایران و آمریکا بشه ، بعد بگین ما می خواییم بی طرف باشیم.
    0
    9
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
    کلا اسمالی های شیعه و حزب الله لبنان و داعشی و طلبانی و بن لادنی و حوثی و سودانی که از یک کتاب پیروی می کنند خونخوارترین انسانهای روی زمین تشریف دارند هر کاریش هم بکنی باز عقب افتادگانی بیش نیستند وحشی به تمام معنا
    1
    10
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::tiger.man - ریکیاویک، ایسلند::]. دقیقا. حالا عاقلانه است که منافعت را با یک کشور پیشرفته یکی کنی و همراهشان باشی یا به خاطر دوتا ملای عوضی با این کشورها دشمنی کنی؟ اسلام این ملاهانونی هست که از من و شما دزدیدند.
    2
    5
    شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
    [::آزاذه ::]. در دنیای امروز هر کشوری با دنیا روابطش را بر مبنای اقتصاد و روابط متوازن سیاسی و اقتصادی و نه دخالت نظامی بنیان کرد موفقه بخصوص اگر این روابط با همسایگان باشه به عبارت دیگر هر چه بیشتر مبنای روابط کشوری با همسایگانش بر مبنای احترام و حرمت باشه موفق تره . نمونش بعد جنگ جهانی فرانسه خودش جر داد آلمان تحقیر و ذلیل و عقب مانده کنه اما انگلیس و آمریکا نگذاشتد حتی آمریکا با پیشنهاد انگلیس با اجرای طرح مارشال میلیاردها دلار هزینه کرد و آلمان شکست خورده را روی ریل سازندگی انداخت چون انگلیسی ها می‌گفتند کشور شکست خورده و تحقیر شده چون اژدها دوباره سر در میاره و همه را میخوره و این یک چرخه کور خواهد بود نمونه آن هم ژاپنه که آمریکا نذاشت زمین بخوره. اما ببینید ایران با عراق همسایه چه میکنه با افغانستان با عربستان با یمن،، لا مصبا نیجریه و کنیاو مغرب و جبهه پولیساریو آخه به کی بگه اینارو.!!! مشکل ماییم که دنیا را ذله کردیم نه دنیا. اما از باب ملا عرضم به خدمتتون که فقط یک احمقه که فکر میکنه کاری که ملا میکنه مبنای دینی داره. اینا به جیبشون به هیچ کس اعتقاد ندارن و السلام.
    0
    1
    یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
    دین برای آنها تنها ابزاره نه بیشتر. کسی که فتوای لذت بردن از دختر نوزاد را میده (انهم صرفا چون خودش بیمار جنسیه) که مطلقا بر خلاف تمام اعتقادات و دین و عقل و منطق و احساسات و. از حراج کردن مادرش هم ابایی نداره و ملایی که حراج کردن مادرش واسش مهم نیست دین که سهله از خود خدا هم استفاده ابزاری میکنه. ماشالا ایران هم کم نیستند این حـ... ها.
    0
    5
    یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    [::tiger.man - ریکیاویک، ایسلند::]. حرف شما درست. ولی من هیچ وقت نمی توانم مردم خرافاتی و پرمدعای ایران را با مردم فرانسه و ژاپن و آمریکا یکی بدونم. کیس با کیس فرق میکنه . ما در حال حاضرکشور قدرتمندی نیستیم. حتی نمیتوانیم و نمیدونیم چگونه رابطه مون را با دنیا برقرار کنیم. مردم ما صلاح و زیانشون رانمیدونند. حتی نمی دونند مشکلشون از کجاست. ایجاد رابطه معقول با کشورهای دیگر براساس سود و زیان خط مشی ما را مشخص میکنه و باعث بوجود آمدن رابطه بر اساس احترام متقابل میشه و لی آیا ما ایرانیان قادریم حتی سود و زیان خود را بسنجیم؟
    0
    5
    یکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.