جزئیاتی از قتل دختر نخبه ایرانی در میشیگان امریکا
نیما شوهر ایرانی ساناز با اتهام قتل درجه دوم در زندان است
دختر نخبه ایرانی که برای گذراندن دوره دکترا به امریکا مهاجرت کرده بود با حمله خشمگین شوهرش به قتل رسید.«ساناز نظامی» وقتی در شبکه اجتماعی با جوان ایرانی در کالیفرنیا آشنا شد با وی ازدواج اینترنتی کرد.ساناز آخرین لحظات عمر خود را پس از ضربه مغزی به صورت آنلاین با پدر و مادرش در ایران گذراند و آنها شاهد وداع دخترشان با زندگی بودند.
سفری بیبازگشت
بنا بر این گزارش، ساناز پساز رفتن به کالیفرنیا با همسرش «نیما.ن» برای ادامه گذراندن دوره دکترا در رشته فناوری اطلاعات به دانشگاه میشیگان رفته بود و در این ایالت قربانی خشم نیما شد و به کمای مرگ فرو رفت.
ساناز در آخرین لحظات زندگی با کمک پرستاران توانست از طریق اینترنت با خانوادهاش وداع کند و این در حالی بود که پدر و مادر ساناز بهخاطر مشکلات ویزا نتوانسته بودند به امریکا سفر کنند تا پس از مرگ مغزی دخترشان بتوانند نزد وی باشند.
ازدواج اینترنتی
تحقیقات نشان داده است این دختر دانشجوی 27 ساله بسیار فعال و نخبه بود و به دو زبان فرانسه و انگلیسی صحبت میکرد. ساناز از طریق اینترنت با جوان ایرانی به نام «نیما.ن» ساکن کالیفرنیا آشنا شده و پس از خواستگاری اینترنتی نیما، وی اوایل شهریورماه سال جاری به ترکیه رفته و با وی ازدواج کرده است و به همراه شوهرش در نخستین گام مهاجرت به امریکا مدتی در لسآنجلس زندگی کرده و همیشه از طریق اینترنت با خانوادهاش در ایران تماس داشته و با آنان ملاقات میکرد.
کمای مرگ
هنوز چند ماهی نشده بود که ساناز روز 8 دسامبر -17 آذرماه- نیمهجان به بیمارستان میشیگان انتقال یافت و یک روز بعد به کام مرگ فرورفت و مرگ مغزی شد شوهرش نیز با اتهام قتل درجه دوم بازداشت شد.
پس از مرگ ساناز روی تخت بیمارستان اعضای بدنش- قلب، ریه، کلیهها و کبد، روده کوچک و لوزالمعده- به هفت نیازمند امریکایی اهدا شد.
خواهر ساناز بهنام سارا در مصاحبه تلفنی از تهران با آسوشیتدپرس در این باره گفت: «ما دعا کردیم از خدا معجزه ای خواستیم تا ساناز را زنده کند و با اهدای ارگان هایش ( قلب، ریه ها، کلیه ها، کبد، لوزالمعده و روده کوچک) به ۷ بیمار نیازمند این ارگان ها، او برای ما زنده شد و این معجزه اتفاق افتاد.
پرستاری که از ساناز مراقبت میکرد و هنگام مرگ پیشانیاش را بوسیده در این باره گفت: ساناز در زمان مرگ چشمانش باز بود و به سقف اتاق نگاه میکرد.
مرگ جنایی
بهگفته پلیس، مرگ ساناز براثر کتکهای پیدرپی شوهرش بوده است. وی اهل تهران بوده و مدرک تحصیلی لیسانس در رشته مهندسی و کارشناسی ارشد در ترجمه زبان فرانسه را داشت. تلاش وی بر این بود تا در رشته مهندسی و مقطع دکترا ادامه تحصیل دهد. آنها در ماه نوامبر به میشیگان آمده و در آنجا زندگی میکردند. سارا نیز در این خصوص گفت: چند روز پیش از مرگ خواهرم با هم از طریق اینترنت ترجمههای انگلیسی را ویرایش میکردیم که متوجه حذف چند پاراگراف شدم. از ساناز پرسیدم که حالش خوب است؟ و ساناز در جواب گفت همه چی روبهراه بوده و مشکلی وجود ندارد، اما روز بعدش ساناز به خاطر ضربات شدید مغزی به بیمارستان منتقل شد.
سرپرست بیمارستان گیل برندلی در این باره میگوید: مغز ساناز بشدت آسیب دیده بود که دیگر هیچ جریان خونی از آن عبور نمیکرد.
خداحافظی با اینترنت
وی که به صورت داوطلبانه برای روزنامهها و مجلات جوانان مقاله مینوشت و برای نخستین بار در سال 2001 میلادی با مقاله «دوستیها و تفاوتهای بین ما» برنده جایزه شد در ایستگاه مرگ، خانوادهاش را بالای سر خود ندید.
پدر و مادر ساناز در این خصوص گفتند سفر فوری آنها به ایالات متحده به دلیل نداشتن ویزا غیر عملی بود بنابراین آنها از طریق لپتاپ و یاهومسنجر با دخترشان ارتباط داشتهاند و مرگ دخترشان بدترین ضربه زندگی آنها بوده است و موافقت کرده بودند که اعضای بدن وی به بیماران دیگر اهدا شود و پس از موافقت خانوادهساناز، اعضای بدن او به هفت امریکایی پیوند داده شد.
ساناز در 18 دسامبر پس از خروج اندامهای پیوندی در گورستان محلی دفن شد.
خانم نظامی روز ۱۸ دسامبر در گورستانی در میشیگان به خاک سپرده شد و کشیشی که هنگام تدفین وی دعا می کرد، نیایش خود را را به شیوه اسلامی انجام داد.
کشیشی که نظامی را به خاک سپرد، به پدر وی اطمینان داد که دخترش در این شهر تنها نخواهد ماند و هدایایی که او به بیماران آمریکایی داده نه تنها هدیه خود او، که هدیه خانواده اش و هدیه جامعه ایرانیان است. حدود ۲۰ نفر هنگام خاک سپاری ساناز نظامی در گورستان حاضر شدند که عمده شان پرسنل بیمارستان و پرستاران بودند.
بازداشت قاتل ساناز
با مرگ ساناز، شوهر ایرانیاش که هنوز مشخص نیست چرا تازهعروس خود را به قتل رسانده است بلافاصله از سوی پلیس جنایی میشیگان دستگیر شد و تا روز محاکمهاش با قرار وثیقه پنج میلیون دلاری به زندان هافتون انتقال یافت.
منبع : روزنامه ایران و صدای آمریکا