اوباما می گوید آمریکا به حاکمیت ملی ایران احترام می گذارد
کاخ سفید آمریکا با وجود موضع گیری کنگره این کشور علیه دولت ایران و نیز اظهارات جدید رهبر ایران در مورد باراک اوباما، همچنان تاکید دارد که موضع شدیدتری علیه ایران اتخاذ نمی کند.
کاخ سفید روز جمعه (19 ژوئن) به اظهارات آیت الله خامنه ای رهبر ایران که گفته است، رئیس جمهوری آمریکا منتظر روزی بوده که مردم ایران به خیابان ها بریزند، پاسخی نداد.
رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید بار دیگر گفت که آمریکا نمی گذارد مانند یک توپ فوتبال سیاسی در بحث های بعد از انتخابات ایران، مورد استفاده قرار بگیرد.
او بدون اینکه از سیاستمدار خاصی نام ببرد گفت، در میان مقام های ارشد جمهوری اسلامی بسیاری هستند که علاقه به مداخله آمریکا در مناقشه انتخاباتی ایران دارند، اقدامی که به گفته آقای گیبز آمریکا با آن مخالف است.
سناتور جان کری، رئیس کمیسیون روابط خارجه مجلس سنا، اخیرا به طور علنی از این موضع کاخ سفید حمایت کرده است.
او صراحتا هشدار داده است که موضع گیری شدید کاخ سفید موقعیت محافظه کاران در ایران را تقویت و به آن ها برای سرکوب مردم معترض بهانه خواهد داد.
اما سخنگوی کاخ سفید روز جمعه بار دیگر بر حق مردم ایران برای برگزاری تجمعات سیاسی مسالمت آمیز بدون هراس از خشونت تاکید کرد.
این مقام کاخ سفید همچنین در جمع خبرنگاران از قطعنامه جدید مجلس نمایندگان علیه دولت ایران استقبال کرد.
بعد از اتمام کنفرانس خبری کاخ سفید، مجلس سنای آمریکا نیز قطعنامه مشابه ای را علیه ایران صادر کرد.
اقدام کنگره آمریکا
مجلس سنای آمریکا روز جمعه با صدور قطعنامه ای دولت ایران را به دلیل اعمال خشونت علیه مردم معترض به نتیجه انتخابات این کشور، محکوم کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا ساعاتی پیش از سنا قطعنامه مشابه ای را تصویب کرده بود.
این قطعنامه از کاندیدای انتخاباتی یا جناح خاصی حمایت نمی کند، اما در آن بر اهمیت "انتخابات دموکراتیک و منصفانه" در ایران تاکید شده است.
اکثریت اعضای مجلس نمایندگان گفته اند که از تمام ایرانی هایی که ارزش های آزادی، حقوق بشر و آزادی های مدنی را پذیرفته اند حمایت می کنند.
405 عضو مجلس نمایندگان آمریکا به این قطعنامه رای مثبت داده اند. مجالس سنا و نمایندگان آمریکا تحت کنترل حزب دموکرات یعنی حزب باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکاست.
رابرت گیبز گفت که قطعنامه یاد شده بیان کننده نظرات و منطبق موضع کاخ سفید در مورد تحولات ایران است.
اما باراک اوباما هرچند در مورد خشونت های بعد از انتخابات ایران ابراز نگرانی کرده است، برخلاف کنگره آمریکا به طور صریح دولت ایران را در اینباره محکوم نکرده است.
این موضع آقای اوباما با انتقاد شدید سیاستمداران جمهوریخواه مواجه شده است، هرچند که برخی از دموکرات ها آن را هوشمندانه و حساب شده دانسته اند.
قطعنامه های سنا و مجلس نمایندگان آمریکا برخلاف بیانیه های کاخ سفید، صراحتا دولت ایران را به دلیل این که نیروهای امنیتی در مواردی به خشونت علیه معترضین متوسل شده اند، محکوم می کند.
این قطعنامه همچنین دولت ایران را به مختل کردن کانال های ارتباطی الکترونیکی در اینترنت و تلفن های همراه متهم و محکوم می کند.
اریک کانتر، از مقام های ارشد جمهوریخواه در مجلس نمایندگان، روز جمعه از رئیس جمهوری آمریکا خواست که مانند این مجلس موضع شدیدتری علیه دولت ایران اتخاذ کند.
قطعنامه های کنگره از لحاظ حقوقی برای کاخ سفید لازم الاجرا نیستند، هرچند ناظران آن ها را از لحاظ نمادین مهم ارزیابی می کنند.
هاورد برمان، رئیس دموکرات کمیسیون روابط خارجه مجلس نمایندگان نیز گفت: "ما نمی توانیم در برابر حمله به آزادی و شان بشر ساکت باقی بمانیم."
|
|
|
|
|