معاون دادستان، دولت ایران را به تامین اینترنت بدون فیلتر برای تلگرام متهم کرد

عبدالمصد خرم آبادی معاون دادستان کل کشور در ایران است که یک مقام قضایی محسوب می شود عبدالصمد خرم آبادی، معاون دادستان کل کشور در ایران دولت حسن روحانی را به تامین اینترنت بدون فیلتر برای تلگرام متهم کرده است.
 
رسانه‌های ایران از این مقام قضایی نقل کرده‌اند که "بیش از ۳۰ میلیون نفر از طریق فیلترشکن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی فیلتر تلگرام را دور می‌زنند. اینترنت بدون فیلتر هات گرام و تلگرام طلایی را وزارت ارتباطات تامین می‌کند". او گفته این آمار را مرکز ملی فضای مجازی کمتر از یک هفته پیش اعلام کرده است.
 
یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران حدود یک ماه پیش از قول محمود علوی وزیر اطلاعات خبر داده که تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و اکنون ۲۵ میلیون عضو دارد. آقای علوی این نسخه از تلگرام را قانونی توصیف کرده بود.
 
تلگرام یک نرم افزار پیام رسان محبوب در ایران است اما پس از اعتراضات دی ماه سال گذشته که تلگرام چند روزی فیلتر شد، روند مسدود شدن آن شتاب گرفت و از اوایل اردیبهشت امسال به طور کامل فیلتر شد.
 
حدود دو هفته قبل از فیلتر شدن تلگرام، دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که فعالیت‌های خود را در این شبکه متوقف می‌کند.
 
حسن روحانی رئیس جمهور ایران پس از فیلتر شدن تلگرام در حساب رسمی اینستاگرام خود نوشت که "اگر در عالی‌ترین سطح نظام، تصمیمی برای محدود کردن یا مسدودسازی ارتباطات مردم گرفته شده" باید مردم به طور شفاف در جریان چنین تصمیمی قرار بگیرند.
 
قوه قضائیه ایران کسانی که برای ورود به تلگرام از انواع فیلترشکن استفاده می کنند را به تعقیب قضایی تهدید کرده اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران، می‌گوید کاربران شبکه‌های اجتماعی در برابر دستور قضایی مقاومت می‌کنند.
 
مقام های ایرانی می گویند گردانندگان تلگرام حاضر نشدند با پیشنهاد دسترسی به اطلاعات شهروندان این کشور در تلگرام، موافقت کنند. گروهی از سیاستمداران منتقد دولت می‌گویند استفاده شهروندان این کشور از تلگرام خطر امنیتی دارد و لازم بود دسترسی آنها به این پیام رسان قطع شود.
 
آقای روحانی چند هفته پیش از فیلتر شدن تلگرام گفته بود که "دست وزیر ارتباطات روی دکمه فیلترینگ نمی‌رود" اما منتقدان دولت می‌گویند که وزیر ارتباطات با اجرای دستور فیلترینگ، عملا مجری فیلتر این پیام رسان بوده است.
 
قوه قضائیه ایران در هفته های اخیر به طور مکرر گفته است که استفاده از فیلترشکن عنوان مجرمانه دارد و شهروندان ایرانی را از استفاده از آن برحذر داشته اما بر اساس آمار رسمی، ضریب استفاده از فیلترشکن پس از مسدود شدن تلگرام در میان ایرانی‌ها بالاتر رفته است.
 
گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که در روزهای اخیر قوه قضائیه ایران مدیران برخی کانال های تلگرامی از جمله چند مدیر کانال‌های آشپزی را احضار و از آنها خواسته به فعالیت خود در تلگرام خاتمه دهند. این افراد پیش از مسدود شدن تلگرام با تشویق مقام‌های حکومتی کانال های خود را ثبت کرده بودند.
 
مقام‌های قوه قضائیه می گویند شهروندان به جای استفاده از تلگرام از پیام رسان‌های داخلی استفاده کنند. منتقدان می‌گویند استفاده از این پیام رسان‌ها به دولت امکان می‌دهد جزئیات مکالمه و مبادلات شهروندان را زیر نظر داشته باشد.
+1
رأی دهید
-30

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    اینا همش فیلمه تا مردم رو با موضوعات غیر اقتصادی سرگرم کنن
    0
    14
    شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.