مقامات ایرانی: نفتکش سانچی هدف حمله قرار نگرفته است

مقامات جمهوری اسلامی از عملکرد امدادرسانان چینی و ژاپنی در عملیات خاموش کردن آتش قدردانی کرده‌اند مقامات جمهوری اسلامی حمله به نفتکش ایرانی سانچی را مردود دانسته و گفته‌اند علت غرق این کشتی در دست بررسی است.
 
در پی آتش‌سوزی و غرق نفتکش ایرانی سانچی و کشته شدن سرنشینان آن، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ضمن رد انتقاد از دولت چین در زمینه کمک‌رسانی به این کشتی، برخی اخبار و شایعات در مورد این حادثه را تکذیب کرده است.
 
طبق گزارش‌های رسمی، کشتی نفتکش سانچی روز ۱۶ دیماه ( ۶ ژانویه) هنگام عبور از نزدیکی سواحل شرقی جمهوری خلق چین در تصادف با یک بارکش چینی آسیب جدی دید و دستخوش آتش سوزی شد. این کشتی ۳۲ سرنشین داشت که ۳۰ تن از آنان ایرانی و دو نفر دیگر از شهروندان بنگلادش بودند. این کشتی سرانجام روز ۲۴ دی غرق شد و تمامی سرنشینان آن جان خود را از دست دادند.
 
براساس برخی گزارش‌ها، بارکش چینی پس از برخورد با این نفتکش، محل را ترک کرد در حالیکه مشخص نیست که آیا نیروی لازم برای حرکت با موتور خود را داشته یا با یدک‌کش از محل برده شده و دلیل ترک محل حادثه چه بوده است. همچنین، پس از وقوع حادثه، برخی اظهار نظرها در مورد کوتاهی مقامات چینی در امر خاموش کردن آتش و کمک‌رسانی منتشر شد و ایران گروهی متخصص به محل اعزام کرد. علاوه بر این، مقصد نهایی این نفتکش نیز موضوع گمانه‌زنی‌هایی بوده است.
قاسمی تاکید کرده که مقصد سانچی کره جنوبی بوده و خواسته است به شایعات در مورد حادثه غرق نفتکش توجهی نشود به گزارش ایرنا، آقای قاسمی در واکنش به این گزارش‌ها گفته است که "طرف چینی از ابتدای این حادثه در حد بضاعت و توان خود تلاش‌های جدی و لازم را انجام داده است." وی گفته است که از زمان وقوع حادثه، وزارت خارجه جمهوری اسلامی با مقامات چینی و همچنین ژاپنی در تماس بود و تعدادی امدادگر ایرانی نیز برای کمک احتمالی به خاموش کردن آتش و نجات سرنشینان به محل اعزام شدند.
 
سخنگوی وزارت خارجه بعضی شایعات در مورد نحوه آتش گرفتن و غرق شدن این کشتی را نادرست خوانده است. در حالیکه در فضای مجازی اخباری منتشر شده بود حاکی از اینکه این کشتی حامل نفت برای کره شمالی بود، آقای قاسمی تاکید کرده که سانچی مقادیر میعانات نفتی را به مقصد کره جنوبی حمل می‌کرد که دچار حادثه شد.
 
کره شمالی به خاطر دنبال کردن برنامه‌های موشکی و هسته‌ای تحت تحریم نفتی شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دارد و فروش نفت به آن کشور به شدت محدود شده است. اگرچه جمهوری اسلامی ایران از معدود دولت‌های دارای روابط نسبتا نزدیک با کره شمالی است، اما تمامی کشورهای عضو سازمان ملل ملزم به اجرای تحریم‌های مصوب شورای امنیت هسستند.
ربیعی حضور خود در محل حادثه را مغایر قوانین بین‌المللی اما "وظیفه خود" توصیف کرده است آقای قاسمی در مورد شایعاتی در زمینه حمله نظامی به این کشتی - ظاهرا به خاطر نقض مصوبه شورای امنیت - یا تصادف عمدی جهت غرق آن گفته است: "در پی هر حادثه‌ای از قبیل غرق شدن نفتکش سانچی، شاهد هستیم در فضای مجازی مباحثی مطرح می‌شود که با واقعیت منطبق نیست."
 
سخنگوی وزارت خارجه در عین حال گفت که در حال حاضر نمی‌توان در مورد نحوه وقوع حادثه اظهار نظر نهایی کرد و افزود: "باید صبور بود و به گمانه‌زنی رسانه‌ای توجهی نکرد زیرا این یک موضوع فنی است." وی گفت که بازخوانی جعبه سیاه کشتی می‌تواند باعث روشن شدن نحوه وقوع حادثه شود.
 
همچنین، علی ربیعی، وزیر کار جمهوری اسلامی، در یک گفتگوی تلویزیونی با تایید اینکه "حضور من برای رسیدگی و کنترل ابعاد حادثه نفتکش، اقدامی نامتعارفت و به دور از قوانین بین‌المللی بوده" گفت که "این کار را وظیفه خود دانستم." وی در این مورد توضیح بیشتری نداد.
 
آقای ربیعی گفت که حجم آتش در همان ساعات اولیه کسانی را که در عرشه بودند از بین برده و وجود گازهای سمی در موتورخانه هم امکان زنده ماندن کسی رانمی داده‌است. وزیر کار افزود: "شایعاتی که از وجود موشک و برخورد آن با کشتی سخن می‌گوید حاصلی غیر از افزودن غم و ماتم برای خانواده شهدای حادثه ندارد."
 
علی ربیعی گفت که در ساعات اولیه حضور او در محل آتش سوزی، "دیدگاه ما کاملا منفی بود اما وقتی با رسیدگی‌ها و اقدامات درست و به موقع چینی‌ها و ژاپنی‌ها مواجه شدیم، نظرمان عوض شد."
 
این مقام دولتی گفته است که "شایعات انتشار یافته در خصوص این حادثه توسط رسانه‌ها و نشریات غیر حرفه‌ای و غیر تخصصی است و اگر در رسانه‌های خارجی و رسمی هم شایعه‌ای درج شود بی شک کارکرد سیاسی دارد."
امدادگران چینی قبل از ورود به سانچی - مقامات جمهوری اسلامی از تلاش امدادگران چینی و ژاپنی تقدیر کرده‌اند
+7
رأی دهید
-29

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    shaboruz - پاریس، فرانسه

    چون دراین چهل سال غیر از حقیقت از شما چیزی نشنیدیم این رو هم قطعا میپذیریم خیلی هم ممنونیم که توضیح دادید داشتیم شک میکردیم !
    9
    45
    ‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    karkas - اصفهان، ایران

    مثل اون سارو، کرد نما که جزو گروه تروریستی کموله هست،! بعد ازش شهید سازی می کنند!
    36
    2
    ‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
    آخه حمله کی؟! حمله چی؟! اگه به کره نفت میبرده که همه میدونن که یک عمره داره میبره. کدوم حمله؟! اتفاقا اگر حمله ایی در کار بود حکومت ایران بصورت سه بعدی ازش استفاده میکرد و کولی بازی راه میانداخت. از آب و هوای توطئه بیاید بیرون. اینهمه کله رو با توهم توطئه بخور ندید. اصلا تز شما قبول! سردار وحید یا ناو جورج واشنگتن به این نفتکش حمله کردن! خوب؟! میگید چه سوپی بار بزاریم؟! چیکار کنیم؟! عجب! شب و روزگار خوش!
    13
    15
    ‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران
    چیزی که مردم ایران در موردش مطمین هستند اینه که این اتفاق توسط حکومت عربی اخوندی پیش امده حالا یا عمدی برای منحرف شدن از اعتراض ها و چه غیر عمدی که به سمت کره شمالی در حرکت بوده و تمام سیستم ها خاموش بودند و هشدار کشتی چینی را متوجه نشدند و تیراندازی شده و انفجار .
    4
    10
    ‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    اسپیسر - لندن، انگلستان
    نفتکش ایرانی داشته برای کره شمالی نفت (یا هر چیز دیگر) می برده نه کره جنوبی، و سیستم رادار و سیستم رادیویی اخطار را خاموش کرده بوده تا به خیال خودش توسط گشت های دریایی و سیستم های دریانوردی کشورهای دیگه شناسایی نشه و به قول معروف سرش رو مثل کبک کرده بوده زیر برف. با نزدیک شدن به آبهای چین با اخطار چینی ها مواجه میشه و چون چینی ها پاسخی دریافت نمی کنن نفتکش رو مورد هدف قرار میدن. و بقیه ماجرا هم که مشخصه.
    4
    17
    ‌سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.