دلالی غیرمتعارف سفارت فرانسه در پاساژ لوکس شمال تهران + جوابیه سفارت فرانسه

ایسنا نوشت : «سفارت فرانسه در تهران پاسخگو باشد؛ تشکیلاتی که در پاساژ لوکس شمال تهران راه‌اندازی کرده، چه هدفی را دنبال می‌کند؟»
 
این پرسش جمشید مرادیان، هنرمند مجسمه‌ساز کشورمان است که در تماس با ایسنا، با انتقاد از دلالی‌هایی که اطراف این تشکیلات راه افتاده، گفت: تا پیش از این هر بار که به ویزای فرانسه نیاز داشتیم، به خود سفارت درخواست می‌دادیم و با ۶۰ یورو ویزای این کشور را می‌گرفتیم، اما حالا اگر به این سفارت یا سایت اینترنتی آن مراجعه کنید، متقاضیان را برای تشکیل و پیگیری پرونده ویزا به دفتری که در پالادیوم راه افتاده، ارجاع می‌دهند. این نکته در سایت سفارتخانه هم نوشته شده که به VFS در خارج از سفارت مراجعه کنید.
 
وی ادامه داد: معلوم نیست در تشکیلاتی که در آن پاساژ راه انداخته‌اند چه خبر است. وقتی به این دفتر که کارمندان ایرانی دارد مراجعه کنید،از طرف کسانی با پیشنهاد صدور "ویزای فوری" فرانسه به قیمت ۱۸۰۰ یورو روبه‌رو می‌شوید. آیا نباید وزارت خارجه از سفارت فرانسه سوال کند این دفتر چه هدفی را دنبال می‌کند؟
 
مرادیان گفت: من قبلا ویزای فرانسه را با سه ماه اعتبار دریافت کرده‌ام، اما به خاطر کارهای مجسمه‌سازی در اروپا به اعتبار زمانی بیشتری نیاز داشتم که آنها درخواست بعدی‌ام را رد کردند، چون به عنوان یک هنرمند، گردش مالی کلان ندارم. با بخش فرهنگی سفارتخانه نیز صحبت کردم، آنها از این جریان ناراحت بودند که درخواست یک هنرمند رد شده است. با کنسول فرانسه هم صحبت کردم که ایشان پیشنهاد دادند از ویزای موجود استفاده کنم و سپس با مراجعه به دفتری که در آن پاساژ راه افتاده، درخواست جدید بدهم!
  
سفارت فرانسه بیش از یک ماه است که این متن را در صفحه وب‌سایت خود قرار داده؛ «جمع‌آوری پرونده‌های تقاضای ویزای فرانسه از تاریخ ۱۸ ژوئیه ۲۰۱۷ توسط شرکت خصوصی VFS در خارج سفارت انجام می‌شود.»
 فرانسوا سنمو، سفیر فرانسه در ایران (راست)مرکز جدید جمع‌آوری مدارک ویزای فرانسه در تاریخ ۲۷ تیرماه توسط "فرانسوا سنمو"، سفیر فرانسه در ایران در مرکز تجاری پالادیوم بطور رسمی افتتاح و آغاز به کار کرد.
 
پیش از این نیز برخی آژانس های مسافرتی داخل کشور درحالی که متقاضیان از اِشغال بودن نوبت ویزا و وقت مصاحبه گله داشتند، از طریق شرکت‌ هواپیمایی معروف فرانسه، صدور ویزای فوری با رقم‌هایی هنگفت را انجام می‌دادند.
 
اطلاعات خبرنگار ایسنا حاکی است، سفارت هلند هم چنین تشکیلاتی را در همین برج راه‌اندازی کرده و کسانی را که از سایت اینترنتی این سفارتخانه در تهران تقاضای وقت می‌کنند، به آنجا راهنمایی می‌شوند؛ با این توضیح که ۲۴ یورو هم هزینه خدمات این دفتر علاوه‌بر هزینه بررسی پرونده‌ی تقاضای ویزا دریافت می‌شود.
 
بهرام قاسمی ، سخنگوی وزارت خارجه و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه ایران ـ نیز پیش از این، نسبت به وجود شبکه های پیچیده در کنار برخی سفارت‌خانه‌ها با ورود به موضوع اخذ ویزا یا دادن نوبت سریع‌تر با طلب پول هنگفت، هشدار داده و گفته بود: «از برخی سفارتخانه‌ها می‌خواهم با توجه به این موضوع، متوجه تبعات آن برای سفارت و کشور خود باشند. ما به نهادهای ذیربط و امنیتی اطلاع داده و ممکن است با افرادی که باز این شبکه‌های مافیایی ارتباط دارند برخورد کنیم. این اقدامی زشت و خبیثانه است و امیدواریم بر این موضوع فایق آییم. سفارت‌های خارجی برای دفاع از حیثیت خود باید با این گروه‌ها مقابله کنند تا متهم به خلافکاری نشوند. »
واکنش سفارت فرانسه به انتشار یک انتقادایسنا : سفارت فرانسه در تهران نسبت به انتشار مطلبی با عنوان « تشکیلات سفارت فرانسه در پاساژ لوکس در شمال تهران؟ ! » واکنش نشان داد.
به گزارش ایسنا در پاسخ سفارت فرانسه به مطلب منتشر شده آمده است: «مقاله مذکور، که پیمانکار مسئول دریافت تقاضاهای صدور ویزا برای فرانسه را سخت زیرسوال می برد، تنها بر مبنای مشاهدات یک متقاضی ویزا نوشته شده، که ایشان هم تقاضای خود را پیش از برون سپاری به شرکت VFS، به بخش ویزای سفارت ارائه داده بود. سفارت فرانسه همچنین متأسف است که نگارنده مقاله فوق با این سفارتخانه تماس نگرفته تا واکنش رسمی ما به این اتهامات را پذیرا باشد.
سفارت فرانسه یادآوری می‌نماید که فقط شرکت VFS صلاحیت آن را دارد که ازطریق فرآیندی مطمئن، به متقاضیان ویزا وقت مصاحبه بدهد و پرونده‌شان را در ازای دریافت هزینه ثابت 25 یورو )علاوه بر مبلغ ۶۰ یورو که در چارچوب هزینه قانونی توسط سفارت اخذ می‌‌شود( برای خدمات فوق تحویل بگیرد. با این حال بررسی پرونده و صدور ویزا صرفاً در صلاحیت مقامات فرانسوی می‌باشد؛ لذا نه شرکت VFS و نه هیچ آژانس خصوصی دیگری کوچکترین صلاحیتی در زمینه های فوق ندارند.
بنابر آن‌چه گفته شد، سفارت فرانسه نسبت به هرگونه کلاهبرداری یا اخاذی در این مورد که در اینترنت یا حوالی مرکز VFS پیشنهاد می‌شود و دایر بر امکان دریافت وقت سفارت خارج از چارچوب فرآیند فوق یا تسهیل در صدور آن در قبال پرداخت مبالغ اضافی هنگفت است به متقاضیان ایرانی ویزا هشدار می‌دهد.
+51
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    یه دو ، دوتا چهارتاى خیلى ساده س ! فساد جامعه سیاسى ، اقتصادى، اجتماعى ایران ، دامن سفارت فرانسه و شخص سفیر رو هم گرفته! ویزایى که بقولى با هزینه اى کمتر از صد یورو ، راس و ریس میشد، حالا با هزارو هشتصد یورو درست میشه! . یعنى اینکه لابیهاى با نفوذ ( مرتبط با حکومت ) با پیشنهاد وقیحانه و وسوسه برانگیزشون قاپ سفیر رو دزدیدن! از این هزارو هشتصد یورو ، بى شک حدود نصفیش مستقیم میره تو جیب سفیر و مابقى هم تو جیب مافیا و هزینه هاى دیگه ! اگر وزارت امور خارجه فرانسه مطلع بشه ممکنه براى سفیرشون مشکل پیش بیاره!
    8
    69
    ‌چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Alish_uk - بیرمنگهام، انگلستان
    VFS شرکتی هست بسیار بزرگ که در همه جای دنیا فعالیت داره.این شرکت فقط مدارک رو میگیره و به سفارت کشور مربوطه میده و بعد هم نتیجه رو به متقاضی میده.هیچ نقشی هم در پروسه تایید یا رد ویزا نداره.مشکل از کلاش های بی پدر و مادری هست که هیچ بویی از انسانیت و یا حتی حیوانیت نبردن.گول نخورید هموطنان عزیز اینا نهایتا شاهکار کنن فقط مدارک تقلبی درست میکنن میدن سفارت با درخواست شما که پنجاه پنجاه شانستون بگیره بدن ویزا.افسر ویزایی که پرونده رو بررسی میکنه تحت تاثیر هیچ کسی نیست و جالبه بدونید که هر پرونده یه افسر مسئول داره و یه reviewer و یه senior case worker. چندتاشون خریدنی هستن؟واقع باعث تاسفه
    5
    17
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۴:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    samak - پاریس، فرانسه
    فرانسوی بوی پول که مشامش برسه، سفیر و پفیرو این چیزا حالیش نیست
    6
    20
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    آذری باهوش - میانه، ایران
    [::شب تاب - یوکوهاما، ژاپن::]. دوست عزیز این فقط توی ایران نیست بیشتر کشورهای اروپایی در خیلی از کشورهای دنیا ویزا رو به شرکتهای خصوصی سپرده اند . شاید بخاطر بحران سوریه و عراق و افغانستان بوده که تعداد متقاضی صدها برابر شده و سفارتها نتوانستند این تعداد را انجام بدهند. البته فساد هم توش میاد. وقتی جامعه فاسد باشه اون کارمند هم که گذاشته اونجا پول میگیره پرونده شما رو میذاره جلوتر ..بالاخره اونهم مثل کارمند بانک و مامور خودگردان نیروی افتضاحی هستش هاهاهاها.. خدا کند سر و کار شما به کلانتری نیافتد که خواهید دید چطوری مثل شرکت خصوصی میباشد و هر ماموری مشتری خودش را میاورد با او گپ میزند و زیر میزی میگیرد و خیلی راحت حق دیگری را زایل میکند به نفع رشوه دهنده. آنجا با عمق جان حس میکنی که چقدر ما آدمهای بی شرف داریم که این نان را به زن و بچه خود میدهند هیچ حس هم نمیکنند که زندگی انسان دیگر خراب گردید. موفق باشید
    5
    12
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.