با موهای زیر پوستی چه کنیم؟

موهای رشد نکرده که معمولا با نام موهای زیر پوستی شناخته می شوند، موهایی هستند که پیچ خورده و به داخل پوست رفته اند و به جای اینکه به سمت بالا رشد کنند و از پوست بیرون بیایند،  در زیر پوست رشد کرده اند.
 
جوش اصلاح! این یک اصطلاح پزشکی برای موهای زیرپوستی است، همان برجستگی های آزاردهنده ای که پس از تیغ زدن و یا اپیلاسیون موها ظاهر می شوند
 
هنگامی که یک مو به جای رشد مستقیم از فولیکول، پیچ بخورد و زیر پوست رشد کند، به آن موی زیر پوستی می گویند.
 
موهای زیرپوستی مانند برآمدگی های برجسته و قرمزرنگ ظاهر می شوند و بسیار شبیه جوش هستند و لمس آنها هم اغلب دردناک است.
 
در برخی موارد ممکن است مقداری چرک نیز درون این برجستگی جوش مانند وجود داشته باشد. این موهای زیر پوستی همچنین ممکن است باعث قرمزی، التهاب، ورم، درد و زخم در این ناحیه گردند.
 
این وضعیت بیشتر زمانی اتفاق می افتد که افراد برای رهایی از شر موهای زائد، آنها را اصلاح  می کنند، نظیر موهای ریش، پاها، زیر بغل و اندام تناسلی.
 
پوشیدن لباس تنگ و به کار بردن روش های اشتباه برای اصلاح موهای بدن و صورت می تواند باعث  ایجاد موهای زیر پوستی گردد.
شایع ترین عوارض موهای زیرپوستی، ایجاد زخم و جوش روی پوست می باشد.
 
در اکثر موارد، موهای زیر پوستی خودبخود از پوست بیرون می آیند. اما برخی درمان های خانگی و ساده  برای این مشکل وجود دارند که می توانند فرایند بهبود را سرعت بخشیده و التهاب و قرمزی پوست را در این نواحی از بین ببرند.
 
زمانی که این موهای زیر پوستی رشد کرده و از سطح پوست خارج شدند، می توانید به سادگی با استفاده از موچین آنها را از پوست خارج کنید. هرگز قبل از بیرون آمدن نوک این موها آنها فشار ندهید و پوستتان را نکنید.
 
دکتر محمد رضوانی ، متخصص پوست و مو در این باره می گوید:

«موهای زیرپوستی ناشی از اصلاح غلط مو است و افرادی که بر خلاف جهت رویش مو، اصلاح می کنند بیشتر دچار موهای زیرپوستی می شوند. البته روش اصلاح مو از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است برخی با اصلاح خلاف جهت رویش مو دچار موهای زیرپوستی نشوند، اما اکثر موارد با این روش اصلاح به این مشکل دچار می شوند.
 
افراد برای اینکه دچار موهای زیرپوستی نشوند، از اصلاح مو خلاف جهت رویش مو پرهیز کنند و برای موزدایی از محلول های شیمیایی و کرم های موبر به شرط عدم حساسیت استفاده کنند.
 
اصلاح روش موزدایی و استفاده از محلول اسید استیل سالیسیلیک به صورت دو بار در روز و به مدت یک هفته و یا استفاده از لایه بردارهایی نظیر آلفا هیدروکسی اسیدها، بتاهیدروکسی اسیدها و پلی هیدروکسی اسیدها که همگی انواع مصنوعی اسیدهای مشتق از میوه های قنددار هستند باعث می شوند لایه فوقانی و مرده پوست برداشته شود، در از بین بردن موهای زیرپوستی موثر است.
 
این مواد باید تحت نظر پزشک متخصص مو استفاده شوند، زیرا درصد بالا و نامناسب و یا استفاده به دفعات مکرر موجب التهاب پوست می شود.»
 
افرادی که موهای ضخیم و فر دارند، بیشتر دچار موهای زیر پوستی خواهند شد، زیرا موی فر و ضخیم، تیز تر بوده و بیشتر مستعد پیچ خوردن در داخل پوست است.
 
اما خبر خوب این است که با روش های مو زدایی مناسب، می توانید به میزان زیادی از ایجاد موهای زیر پوستی جلوگیری کنید.
 
- اول پوست را به آرامی پاکسازی و لایه برداری کنید. قبل از تیغ زدن یا اپیلاسیون، ناحیه ی مورد نظر را با آب گرم و یک پاک کننده ی ملایم بشویید. این کار هم به از بین بردن کثیفی، مواد زاید و چربی اضافه از سطح پوست کمک می کند و هم جلوی مسدود شدن فولیکول های مو با سبوم (یک ماده ی چرب که توسط غدد سباسه ترشح می شود) را می گیرد.
 
- سپس پوست را لایه برداری کنید تا مو بالا بیاید و تیغ زدن و اپیلاسیون آسان تر شود. از محصولی با دانه های گرد و صاف (هرگز از دانه های درشت استفاده نکنید) و حاوی نرم کننده هایی مانند روغن جوجوبا که مو را نرم می کند، استفاده کنید.
 
- از یک کرم و تیغ اصلاح بی خطر استفاده کنید. به دنبال موادی مانند روغن زیتون، جوجوبا یا اسطوخودوس باشید تا بین پوست و تیغ، یک لایه ی محافظ ایجاد شود و از بریدگی و سوزش جلوگیری کند. احتمال آنکه موهای زیر پوستی، پوست را ملتهب و تحریک کنند زیاد است.
 
- شاید زمان آن باشد که تیغ اصلاح تان را عوض کنید. تیغ هایی با سه، چهار، پنج و شش لبه، می توانند موی زیر سطح پوست را از بین ببرند و باعث اصلاح نزدیک به پوست و ایجاد موهای زیر پوستی شوند.
یک تیغ دولبه که قابل استفاده مجدد است با دسته ی فلزی سنگین که روی لبه را نپوشانده باشد، مناسب و بی خطر است. همچنین برای جلوگیری از گیر کردن مو در زیر پوست، موها را در جهت رویششان تیغ بزنید.
 
- برای بند انداختن، اپیلاسیون و کندن مو با موکن، به یک شخص حرفه ای مراجعه کنید. اگر موهای زیر پوستی دارید، از یک متخصص زیبایی ماهر کمک بگیرید.
 
- سعی کنید بعد از موزدایی، از تسکین دهنده های پوست استفاده کنید. ضدعفونی کننده های طبیعی مانند روغن درخت چای و عنبر سائل دارای خواص ضد التهابی هستند و از قرمزی و سوزش که می تواند منجر به ایجاد موهای زیر پوستی و تشدید آنها شود، جلوگیری می کنند.
 
- از یک نرم کننده با مواد التیام دهنده ای مانند آلوئه ورا، کالاندولا و بابونه استفاده کنید تا از سوزش پوست جلوگیری شود.
چه زمانی به متخصص پوست مراجعه کنید
اگر موهایتان بیشتر از 10 روز زیر پوست باقی ماندند یا آلوده شدند، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید.
یک متخصص پوست می تواند با استفاده از یک سوزن استریل یا اسکالپل، مو را بیرون بیاورد و اگر یک مشکل تکرار شونده است، برایتان داروهای موضعی تجویز کند.
+23
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.