کیسه‌های پلاستیکی در کشورهای اروپایی مشمول مالیات می‌شوند

هدف آن است که تا سال ۲۰۲۵ هر شهروند تنها ۴۰ کیسه پلاستیکی در سال استفاده کند هر شهروند اروپایی سالانه تقریبا ۲۰۰ کیسه پلاستیکی استفاده می‌کند. حال اتحادیه اروپا با تصویب قانونی جدید علیه این کیسه‌‌ها اعلام جنگ کرده است. هدف آن است که تا سال ۲۰۲۵ هر شهروند تنها ۴۰ کیسه پلاستیکی در سال استفاده کند.
 
آسرانجام اتحادیه اروپا قانونی را تصویب کرد که به دولت‌های عضو اجازه می‌دهد کیسه‌های پلاستیکی را مشمول مالیات کرده یا حتی مصرف آنان را ممنوع اعلام کنند. مصرف بالای این کیسه‌ها در کشورهای عضو این اتحادیه مدت‌هاست که نگرانی طرفداران محیط زیست را برانگیخته و آنان بارها نسبت به پیامدهای مضر این کیسه‌ها هشدار داده‌اند.
 
کشورهای عضو اتحادیه اروپا به موجب این قانون موظف شده‌اند به طور هدفمند اقداماتی را در جهت کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به اجرا درآورند. هدف نهایی این است که تا پایان سال ۲۰۲۵ هر شهروند اتحادیه اروپا به طور متوسط تنها ۴۰ کیسه پلاستیکی در سال استفاده کند. به گفته وزارت محیط زیست آلمان این رقم در حال حاضر ۲۰۰ عدد است. در آلمان از هر ۷۱ کیسه که مشتریان موقع خرید دریافت می‌کنند، ۶۴ عدد یکبار مصرف هستند.
 
کیسه‌های پلاستیکی مقاوم و محکم و همچنین کیسه‌های پلاستیکی نازکی که در سوپرمارکت‌ها برای خرید میوه و سبزی در نظر گرفته شده از قانون جدید اتحادیه اروپا مستثنی شده‌اند.
 
دولت آلمان هنوز تصمیم مشخصی برای نحوه عملی کردن این قانون جدید نگرفته است. یکی از پیشنهادات مطرح شده، پایان دادن به عرضه مجانی کیسه‌های پلاستیکی خرید در فروشگاه‌های بزرگ و لباس‌فروشی‌هاست.
 
کیسه‌های پلاستیکی یکی از عوامل مهم آلودگی آب‌های آزاد و به خطر افتادن جان آبزیان و حیوانات به شمار می‌روند. بر اساس ارزیابی اداره‌ مرکزی حفظ محیط زیست آلمان، در هر کیلومتر مربع از مساحت دریاهای جهان، بیش از ۱۳ هزار تکه پاره‌ی‌ زباله‌ پلاستیکی شناور است.
 
ساختار مولکولی پلاستیک اصولا پایدار است و ۱۰ تا ۲۰ سال طول می‌کشد تا از بین برود. وجود باقیمانده‌های این مواد در دریاها آسیب‌های بسیاری به موجودات آبزی می‌زند. رشته‌های پلاستیک به عنوان مثال، دور گردن جانوران دریایی و انواع ماهی‌ها حلقه می‌شوند و آن‌ها را خفه می‌کنند.
+26
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    (2025 :40 کیسه مصرف شود؟؟) در ان سال باید تولید کیسه پلاستیکی کلا ممنوع شود و بجایش فراورده های تجزیه شدنی استفاد شود؟؟؟
    0
    3
    ‌چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    خب ..روی پاکت سیگار نوشته شده . سیگار سرطان زا وباعث مرگ میشود .اما درهمه جا تا تابلوهای نزدیک اتوبوس وخیابانها تبلیغ سیگار با مارکهای مختلف هست و پول تبلیغ هم میگیرند . وحتی در بعضی فروشگاهها .برای یک کیسه پلاستیک باید پول داد ..چرا مثل امریکا . در سوپرمارکتها و.. پاکت جایگزین پلاستیک نمی کنند? المان فقط چسبیده به گرفتن مالیات هست ...
    0
    9
    ‌چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    دایره مینا - کراکف، لهستان
    داستان همون داستان معروف و حکایت همون حکایت قدیمیه !. باج گیران از عهد دقیانوس تا الان بوده اند اگر می تونستند , مانع از تابش نور خورشید و وزش هوا بدون مالیات می شدند کبلایی !
    1
    6
    ‌چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    raha1984 - هامبورگ، آلمان
    اینقدر نازک شده که از اینور میوه رو میذاری از اونور باز میشه میافته !!!
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    raha1984 - هامبورگ، آلمان.رها جان . واقعا . معمولا باید کیسه های پارچی دم صندوق را خرید .اونهم 1/50 سنت . هاهاها
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    raha1984 - هامبورگ، آلمان
    [::*بی همتا* - برلین، آلمان::] اون که اره ولی منظورم پلاستیکهای قسمت میوه و سبزیجات هست که جدیدا اینقدر نازک شده که اصلا نمیشه چیزی درش گذاشت !! .
    0
    1
    ‌پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.