بریتانیا در پی ساخت نخستین نیروگاه‌ تالابی دنیا

طرح نیروگاه تالابی سوانزی
طرح ساخت نخستین نیروگاه‌های تالابی دنیا در بریتانیا اعلام شد.
برای این پروژه شش تالاب (lagoon)، چهار تالاب در ولز، یک تالاب در سامرست و یک تالاب در کامبریا در نظر گرفته شده است.
تالاب ساحلی که در انگلیسی به آن لگون می گویند پهنه آبی کم عمقی است که حائلی طبیعی آن را از پهنه آبی بزرگتری مثلا یک دریاچه جدا کرده باشد.
 
عمق این تالاب، هماهنگ با پهنه آبی که به آن متصل است، با جزر و مد کم و زیاد می شود.
این شش نیروگاه تالابی ۸ درصد برق بریتانیا را تولید خواهند کرد.
هزینه این پروژه سی میلیارد پوند است و نیاز به عملیات مهندسی بزرگی دارد، مثلا دیواره سد تالاب سوانزی در ولز هشت کیلومتر طول خواهد داشت و ۳.۲ کیلومتر در دریا پیشروی خواهد کرد.
 
با این حال شرکت‌های سازنده معتقدند با وجود هزینه بالای ساخت سدهای تالابی، ارزانی برق تولیدی، هزینه را جبران خواهد کرد.
مارک شاروک مدیر عامل شرکت تایدال لگون پاور به بی‌بی‌سی گفت: "ما فرصت فوق‌العاده‌ای داریم تا از رقص بین ماه و زمین (اشاره به جزر و مد ناشی از جاذبه ماه) انرژی تولید کنیم."

دیواره سد تالاب سوانزی در ولز هشت کیلومتر طول خواهد داشت و ۳.۲ کیلومتر در دریا پیشروی خواهد کرد."باید قبول کنیم که این پروژه گرانقیمتی است اما به مرور زمان سرمایه بر خواهد گشت چون تولید برق بسیار ارزان خواهد بود."
این پروژه بخشی از برنامه دولت بریتانیا برای تولید انرژی ارزان و پاکیزه است و قرار است هزینه ساخت نیروگاهها از محل قبض برق خانوارها تامین شود.
 
اد دیوی وزیر انرژی بریتانیا که از حامیان این پروژه است به بی‌بی‌سی گفت هنوز تصمیمی در این باره نگرفته چون مذاکرات ادامه دارد، اما تولید برق از جزر و مد برایش هیجان‌انگیز است: "ما بزرگترین جزر و مدهای دنیا را در بریتانیا داریم و اگر بتوانیم از انرژی تمیز آنها بهره برداری کنیم بسیار مفید خواهد بود."
 
برای ساخت این نیروگاه ها، در واقع سدی بین دریاچه و تالاب ساخته می شود. در زمان مد آب دریا یا دریاچه بالا می‌آید و پشت دیواره این سد جمع می‌شود.

برخی نگران مهاجرت ماهیان هستند اما شرکت سازنده می‌گوید سد تالابی با ایجاد زیستگاه آب‌سنگی به ماهیان منفعت خواهد رسانددر زمان جزر که آب دریا پایین می رود، دریچه ها بسته هستند و مانع می شوند آب از تالاب به سمت دریا حرکت کند. وقتی آب به حد کافی جمع شد و فشار به حد کافی رسید، دریچه باز می شود و آب از تالاب به دریا حرکت می کند و در مسیر خود توربین ها را به حرکت درمی‌آورد.
شرکت هایی که در زمینه تولید انرژی فعالیت می‌کنند به برق تالابی علاقه زیادی دارند چون برخلاف دیگر منابع پاکیزه انرژی مثل انرژی باد و خورشید، جزر و مد قابل پیش بینی است.
 
در هر روز دو بار آب از دریا به سمت تالاب و دو بار در مسیر عکس حرکت خواهد کرد و نیروگاه به طور متوسط روزی ۱۴ ساعت فعال خواهد بود.
با این حال برخی درباره آثار زیست محیطی سدهای تالابی اظهار نگرانی کرده‌اند. آنها می‌گویند که سدهای تالابی مانع نشست گل مغذی می‌شود که برای پرندگان آبچر ضروری است.
 
اما موافقان پروژه می‌گویند سدهای تالابی مانع جریان آب نمی‌شوند (این موضوع بویژه در باره تالاب سوانزی صادق است) و در واقع فقط مد تالاب را چند ساعت به تاخیر می‌اندازند.

از این نیروگاه‌ها برای برنامه‌های گردشگری، فرهنگی، ورزشی و تفریحی استفاده خواهد شدنگرانی دیگر تاثیر سد تالابی بر ماهی‌های است که برای تخم ریزی به رودخانه ها مهاجرت می‌کنند در حالیکه پس از سالها آلودگی، اخیرا وضعیت این ماهیان رو به بهبود گذاشته است.
 
شرکت‌های سازنده قبول دارند که تعدادی ماهی به داخل توربین‌ها کشیده خواهند شد، اما می‌گویند تعداد این ماهی‌ها اندک خواهد بود.
از طرف دیگر این سدهای تالابی باعث ایجاد زیستگاه آب‌سنگی (reef) می‌شوند که برای ماهیان مناسب است.
موافقان پروژه سدهای تالابی معتقدند که اگر این سدها باعث تعطیل شدن برخی نیروگاه‌های آلاینده شوند، در مجموع منفعت آنها بیشتر از ضررشان خواهد بود.
+26
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    Roxenda - لندن، انگلستان
    "ما فرصت فوق‌العاده‌ای داریم تا از رقص بین ماه و زمین انرژی تولید کنیم" . چقدر زیبا گفت آقای MARK SHROCK . 235 ساله پیش JAMES WATT در انگلیس با ساخته موتور بخار و شروع انقلاب صنعتی بزرگترین گام رو در پیشرفت بشریت برداشتند . بنظره من نیروگاه تالابی برای آیندگان ارزشه خیلی زیادی خواهد دشت حتا بیشتر از موتور بخار در 235 ساله پیش .
    0
    4
    ‌سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.