محمد نوری‌زاد : نگذاشتند صدای حق‌خواهی‌مان را به گوش نمایندگان مردم آلمان برسانیم

تقاطع , یوحنا نجدی: کلودیا روت، نایب‌رییس مجلس قانون‌گذاری آلمان که به ایران سفر کرده نتوانست با سه تن از فعالان حقوق بشری و سیاسی منتقد جمهوری اسلامی دیدار کند. ماموران وزارت اطلاعات برای جلوگیری از این دیدار، نرگس محمدی، فعال شناخته‌شده‌ی حقوق بشر را بیرون از “هتل اسپیناس” تهران بازداشت کردند. او در نیمه‌های شب و پس از آن‌که تهدید شد حکم یک سال حبس معلقش به اجرا در خواهد آمد، آزاد شد. محمد نوری‌زاد، روزنامه‌نگار و مستندساز مخالف حکومت ایران و علی سیف‌زاده، فرزند محمد سیف‌زاده وکیل زندانی نیز که توانستند هیات آلمانی را برای دقایقی ملاقات کنند، به دلیل حضور پرشمار ماموران امنیتی در لابی هتل، موفق به گفتگو با خانم روت نشدند. درباره ماجرای این دیدار با آقای نوری‌زاد به گفتگو نشستم. او در این گفتگو بخشی از حرف‌هایی را که می‌خواسته به هیات آلمانی بگوید، بیان کرده است.
 
یوحنا نجدی: آقای نوری‌زاد، لطفا برای خوانندگان ما بگویید در جریان دیدار شما با خانم کلودیا روت، نایب‌رییس پارلمان آلمان چه گذشت؟
محمد نوری‌زاد: شخصا هیچ حرفی بین من و خانم روت رد و بدل نشد چون اصلا گفتگویی صورت نگرفت. فضا آن‌قدر امنیتی بود که اصلا امکان انجام گفتگو با هیات آلمانی فراهم نشد و فقط آقای علی سیف‌زاده موفق شدند چند کلمه‌ای با یکی از اعضای این هیات که همراه خانم روت بودند، صحبت کنند. در بیرون از هتل هم که خانم نرگس محمدی بازداشت شده بودند و ما هم خبر نداشتیم. بنابراین اصلا گفتگو بین من و آقای سیف‌زاده با خانم روت صورت نگرفت.
یوحنا نجدی: اگر هیات آلمانی در هتل حضور داشتند و مشتاق دیدار با شما بودند و شما هم در آنجا حضور داشتید، پس این گفتگو چرا انجام نشد؟
محمد نوری‌زاد: ببینید، فضا آن‌قدر امنیتی بود که هیات آلمانی نیز این موضوع را کاملا حس کردند و فهمیدند؛ ماموران اطلاعاتی به شکل بسیار آشکاری در مقابل ما رفت و آمد می‌کردند و در تمام مدت، جلوی چشم ما بودند به طوری که خود گروه آلمانی، پا پس کشید وگرنه ما که مشکلی نداشتیم. خانم روت و هیات همراهش از بابت این‌که نگران ما بودند از صحبت با ما خودداری کردند.
یوحنا نجدی: دلیل بازداشت خانم نرگس محمدی چه بود؟
محمد نوری‌زاد: ایشان هم به همین دلیل بازداشت شدند چون قرار بود با خانم روت دیدار داشته باشند. ظاهرا آقایان نمی‌خواستند که ماجرای سال گذشته مربوط به دیدار خانم اشتون (مسوول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا) با خانم نرگس محمدی و فعالان حقوق بشر تکرار شود. به خصوص اینکه دیدار خانم نرگس محمدی با خانم اشتون، اتفاق خیلی ناگواری برای آقایان بود.
یوحنا نجدی: آیا هیات آلمانی از بازداشت خانم محمدی مطلع شدند و اگر مطلع شدند، واکنش‌شان چه بود؟
محمد نوری‌زاد: من اطلاعی ندارم.
یوحنا نجدی: فکر می‌کنید چرا نهادهای امنیتی مانع دیدار و گفتگوی شما با خانم روت شدند؟ چه نکاتی را تصمیم داشتید در این گفتگو مطرح کنید؟
محمد نوری‌زاد: مگر ما چه می‌خواستیم به این هیات آلمانی بگوییم؟ ما می‌خواستیم به آنها بگوییم که ما در محاصره بزرگی هستیم که صدای ما به بیرون نشر پیدا نمی‌کند؛ حتی در داخل نیز کسی صدای ما را نمی‌شنود و به خاطر همین، ما ناگزیریم که صدای حق‌خواهی خودمان را از طریق این‌گونه فرصت‌ها به گوش جهانیان برسانیم. ما می‌خواستیم با نمایندگان مردم آلمان درباره حقوق زندانیان صحبت کنیم که بارها در داخل به مسوولان گفته‌ایم اما نشنیده‌اند؛ می‌خواستیم درباره حقوق مدنی و شهروندی بگوییم که بارها گفته‌ایم و آقایان نشنیده‌اند؛ حاکمیت داخل ایران، این‌گونه موارد را نمی‌شنود یا شنیده اما کوچک‌ترین بهایی به آن نمی‌دهد.
ما نه می‌خواستیم اسرار جاسوسی را به آن‌ها منتقل بکنیم و نه می‌خواستیم فتنه‌ای ایجاد کنیم. ما تصمیم داشتیم حرف‌هایی بدیهی مثلا درباره حقوق زندانیان و ضرورت دسترسی آنان به وکیل را که هزاران بار به حاکمیت ایران گفته‌ایم و توجهی به آن نشده، به هیات آلمانی بگوییم. بارها گفته‌ایم که دادگاه این زندانیان باید علنی و عادلانه باشد و دادگاه انقلاب، غیرقانونی است. می‌خواستیم بگوییم که ما گرفتار، محاصره و اسیر هستیم؛ ما به غارت رفته‌ایم. ما تصمیم داشتیم همین حرف‌ها را بگوییم که اجازه ندادند. اگر گفتن این موارد، “جاسوسی” است، بله؛ امثال من جاسوس هستیم؛ “غلیظ” هم جاسوس هستیم.
یوحنا نجدی: به عنوان آخرین سوال، می‌خواستم درباره‌ی آتنا فرقدانی، فعال جوانی که ماه گذشته دوباره بازداشد شد، از شما سوال کنم. من دو سه روز قبل از بازداشت خانم فرقدانی، گفتگویی با او داشتم که در آنجا گفت که جسارت و شجاعت در پیگیری حق را از شما یاد گرفته است. با توجه به رابطه نزدیک‌تان با خانواده خانم فرقدانی، شما خبر جدیدی از وضعیت ایشان دارید؟
محمد نوری‌زاد: بله، خانم فرقدانی هر از گاهی از داخل زندان به من زنگ می‌زنند و دیروز از داخل زندان با من تماس گرفتند و با هم صحبت کردیم. درباره پدر و مادرش صحبت کرد که برای پیگیری پرونده به دادگاه انقلاب مراجعه کرده‌اند اما دادگاه انقلاب به آنها اجازه ورود نداده است. البته خانواده فرقدانی فردا (چهارشنبه ۸ بهمن) با آتنا در زندان ملاقات خواهند داشت. ما سعی کرده‌ایم که برای ایشان وکیل مجربی فراهم کنیم هرچند که سخنان وکلا در این کشور شنیده نمی‌شود. پیش از تلفن شما هم، پدر آتنا خانم با من تماس گرفته بود و ایشان می‌گفتند در دادگاه انقلاب شنیده‌اند که آتنا دائمی (فعال جوان دیگری که چند ماه گذشته را در بند دو-الف سپاه پاسداران زندانی بوده) نیز به زندان قرچک ورامین منتقل شده، هرچند این خبر هنوز صددرصد قطعی و موثق نیست.
+92
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۶
    perser68 - فلوریدا، ایالات متحده امریکا

    مادر ستار هرروز از غم از دست دادن پسرش کوچکتر میشه!!! وحشتناکه! آدم یکدفعه بهترین کسشو به خاطر دوجمله حرف زدن و نوشتن از دست بده! ننگ بر این حکومت کلاهبردار ضد انسان!
    0
    37
    ‌سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    iRONiC - استکهلم، سودان

    این مادر (ستار بهشتی‌) مثل پرنده‌ای بال شکسته به این سو آنسو کشیده می‌شه، به امید اینکه کسی‌ حرف دلشو گوش بده، کسی‌ خبری از فرزندش بده. اما افسوس
    0
    20
    ‌سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    درود بر همه شما، امیدوارم گوهر بانو در ادامه راهِ پسرش سلامت و قبراق باشد ، خاری در چشمِ نظام است.
    0
    2
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.