رئیس جمهور آمریکا وارد عربستان شد

پادشاه جدید عربستان در فرودگاه به استقبال آقای اوباما و همسرش آمدباراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با همراهی گروهی از مقام‌های بلندپایه این کشور برای ادای احترام به پادشاه درگذشته عربستان و دیدار با ملک سلمان، شاه جدید وارد ریاض شد.
 
آقای اوباما و همسرش، میشل اوباما در فرودگاه ریاض مورد استقبال ملک سلمان قرار گرفتند.
 
رئیس جمهور آمریکا برای سفر به عربستان برنامه دیدارش از هند را تغییر داد و بازدید از بنای تاج‌محل را از برنامه حذف کرد.
 
جان کری، وزیر امور خارجه، کاندولیزا رایس و جیمز بیکر، وزرای خارجه سابق، سه نفر از مشاوران سابق امنیت ملی آمریکا، جان مک‌کین، سناتور جمهوری خواه و جان برنان، رئیس سازمان سیا در این سفر آقای اوباما را همراهی می ‌کنند.
 
عربستان سعودی، از متحدان اصلی آمریکا در خاور میانه به شمار می‌رود.
دیدار آقای اوباما از عربستان چهار روز بعد از درگذشت ملک عبدالله، پادشاه سابق سعودی و در حالی صورت می‌گیرد که علاوه بر مشکلات امنیتی منطقه و سقوط قیمت نفت، وضعیت حقوق بشر در عربستان هم در مرکز توجه قرار گرفته است.
 
انتشار فیلم سربریدن یک زن در ملاعام و همین طور صدور حکم ۱۰۰۰ ضربه شلاق برای یک وبلاگ‌نویس در عربستان انتقادهای شدیدی را علیه حاکمان این کشور برانگیخته است.
 
آقای اوباما پیش از سفر به ریاض در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت که آمریکا به فشار "آرام و مداوم" به عربستان در زمینه حقوق بشر ادامه خواهد داد، اما افزود: "بیشتر وقت‌ها این موضوع (فشار در زمینه حقوق بشر) متحدان ما را ناراحت و آزرده می‌کند. گاهی لازم است لحن صحبت با آنها درباره حقوق بشر را با در نظر گرفتن ملاحظات فوری امنیتی در ارتباط با مقابله با تروریسم و ثبات منطقه تعدیل کنیم ."
 
عربستان سعودی از اعضای ائتلاف آمریکا و اعراب علیه شبه‌نظامیان موسوم به دولت اسلامی (داعش) در عراق و سوریه است.
اختلاف نظر درباره سیاست‌های آمریکا در قبال سوریه و همین‌طور مذاکره آمریکا با ایران، به عنوان رقیب منطقه‌ای عربستان باعث بروز تنش‌هایی در روابط ریاض و واشنگتن شده است.
تحلیل: فرانک گاردنر، خبرنگار بی‌بی‌سی در امور امنیتی
سوریه، مقابله با داعش، سقوط دولت یمن و مذاکرات هسته‌ای ایران از مهم‌ترین محورهای دیدار باراک اوباما از عربستان است. دو کشور طی ۷۰ سال گذشته متحد استراتژیک بوده‌اند اما اخیرا تنش‌هایی در لایه‌های زیرین روابط این دو متحد به وجود آمد. سعودی‌ها از این که آمریکا در سال ۲۰۱۳ از تصمیمش برای حمله نظامی علیه حکومت بشار اسد در سوریه منصرف شد، ناراضی بودند. آنها مانند بیشتر کشورهای عرب منطقه خواهان سقوط بشار اسد هستند. عربستان یکی از اعضای ائتلاف علیه داعش است، اما می‌گوید تا زمانی که حکومت بشار اسد روی کار باشد شکست گروه‌های پیکارجو ممکن نخواهد بود. با توجه به رویکرد سنتی سعودی‌ها بعید است در دیدار با رهبری در سطح آقای اوباما، گفت‌وگوها با تنش همراه باشد.
+33
رأی دهید
-27

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    IIPARSAII - هانوفر، آلمان
    اوباما دست فهد را بوسید بخاطر منافع امریکا حالا تا دیر نشده دوید برای دست بوسی ملک سلمان. این اوباما با سیاست های بزدلانش هم باعث کشته شدن بیش از ۱۵۰ هزار نفر از مردم بیچاره سوریه شد و هم با خالی کردن نیرو های امریکا٬ دست آخوند های مکار را در عراق باز گذاشت. خوب دیگه .... و درکی ندارد که بر سر چه پست مهمی قرار گرفته. خالب است هم حزب مخافش علیهش موضع گرفته و هم هم حزبی های خودش.
    4
    12
    ‌سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    arash*eindhoven - آیندهوون، هلند
    حاج حسین ، تقبل الله
    3
    7
    ‌سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    persik - کیف، اوکراین
    حاج حسین اوباما اومده نماز میت بخونه۰ :)
    3
    5
    ‌سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۰
    ایرانی باش - فارس شیراز، ایران
    راستی وقتی اوباما رسید اونجا نماز عصر شد همه اوباما و خانمش را تنها گذاشتند و رفتن...
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    مگر شاهِ فقید متحد امریکا نبود که از قبلِ حکومتش علاوه بر خاور میانه ، همه دنیا در آرامش و امنیت بود, اما چون سیاستِ جاری ایجاب میکرد به خاطرِ تعدادی زندانی سیاسی که یا جاسوسِ غرب بودند ، یا از مذهبیونی‌ که پایه گذارِ تروریستِ فعلی‌ دنیا بوده و همه به نوعی در برابرِ حکومت مبارزه مسلحانه انجام داده و یا در فکر آن بودند، حکومت را سرنگون کردید ، بریتانیا هم که سردمدارِ به زیر کشیدنِ پرچم و حکومت ایران بود و جایگزینی پرچم اجنبی با نظامی اجنبی ، در مرگِ ملک عبداله پرچمش را نیمه افراشته می‌کند، زمان خیلی‌ مسائل را باز می‌کند،...
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    . امروزه اگر به الاغی ۵۰ ضربه شلاق بزنند انجمن حمایت از حیواناتِ سراسرِ دنیا معترض میشوند ، ۹۵۰ شلاق باقیمانده و آدم بودنِ شلاق خورنده پیشکش، چشمانتان این را نمی‌بیند همچنین جنایاتِ نظامِ ایران را در ۳۶ سالِ اخیر, اما آن روزگار با تلسکوپ مسائلِ داخلی‌ ایران را می دیدید، یا برایِ حیوانات در کشورهایِ شما کشتارِ بی‌ درد تعیین شده اما با منفورترین و ضدِ بشری‌ترین شکل در عربستان گردن میزنند و شما باز هم ملاحظه آنها را می‌کنید , چون تابع اینگونه سیاست هستید و حامی‌ حکومت هأیی این چنینی که منافعِ دولِ غربی را تامین کند.
    0
    0
    ‌چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.